Pages

5 Nisan 2011 Salı

BEŞİKTAŞ'TAN TFF'YE CEVAP


Beşktaş Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararına karşı bir açıklamada bulundu.

Beşiktaş Kulübünden yapılan açıklamada;

Kulübümüz’ün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararına karşı açıklamasıdır:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen, seyircisiz oynama cezasının Tahkim Kurulu tarafından onanarak kesinleşmesi üzerine, Kulübümüz tarafından, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na Futbol Disiplin Talimatı’nın 59/9 fıkrasında yer alan, ‘Bu maddede anılan fiiller yönünden lig ve kupa müsabakaları ayrı kategoride kabul edilir’ hükmü gereğince seyircisiz maç cezasının Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında infaz edilmesine ve 06.04.2011 tarihindeki Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacağımız Gaziantepspor karşılaşmasının seyircili oynanmasına karar verilmesi talep edilmiştir.


TFF Yönetim Kurulu, tarafından bu talebimizden 2 saat sonra toplantı yapıldığı ve karar alındığı belirtilerek 2010/27-8052 sayılı ve gene Genel Sekreter Vekili imzalı cevabi yazı ile;


'Futbol Disiplin Talimatı’nın 99. maddesinde bu tür cezaların infazının ne şekilde yapılacağına yer verilmediği' bu nedenle 'ANILAN DİSİPLİN CEZASININ İLK RESMİ MÜSABAKADA İNFAZI HAKKANİYETE UYGUN OLACAKTIR' şeklinde cevap verilmiştir.


Karara karşı Tahkim Kurulu’na başvuruda bulunulacak olmakla birlikte, verilen cevapla Kulübümüz tarafından defalarca açıklandığı üzere, TFF’nin uygulamalarında keyfilik olduğu, kararlar ve cezaları verirken tek kriterinin kendi hakkaniyet anlayışları olduğu bir kez daha ortaya konulmuştur.


Şunu da belirtmek isteriz ki, evrensel hukuk ilkelerinde esas olan, kurallarda açıklık olmayan durumlarda, objektif olması ve hukuka uygun hareket etmesi kural olan TFF’nin yapması gereken, talimatlardaki açıkları kişi ve kurumların lehine yorumlayarak hükümleri uygulamasıdır.


TFF’ye bir kez daha sormaktayız;


Hakkaniyet, talimatlara dayandırılmadan cezalara ve infazlarına karar vermek midir?


Yoksa, Futbol Disiplin Talimatı’nın 52/9 fıkrasında yer aldığı şekilde lig maçında çekilmesi mi hakkaniyete daha uygun olacaktır?


TFF’nin cevabi yazısında dahi;


HİÇBİR TALİMAT MADDESİNE DAYANDIRILMADIĞI AÇIKÇA KABUL EDİLEN CEZANIN İNFAZININ, Kulübümüz için son derece önemli olan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali’nde Gaziantepspor ile oynayacağımız karşılaşmada gerçekleştirilmesi ve takımımızın itici gücü olan taraftarımızdan yoksun bırakılmasının hakkaniyete son derece aykırı olduğu tartışmasızdır.


Kulübümüz tarafından bir kez daha, Türk sporuna hizmet edilerek, Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin eksik, anlaşılmaktan uzak ve tartışmaya son derece açık, özellikle cezaların ne şekilde infaz edileceği hususunda tam bir açıklık taşımadığı ortaya konulmuş, ileride çok daha büyük tartışmalara sebep olacak bu karışıklığın giderilmesi hususunda TFF’ye bir kez daha yol gösterici ve uyarıcı görevini yerine getirmiştir.


Talimatta açıklık bulunmadığını açıkça kabul eden TFF’nin HAKKANİYETE uygunluk gerekçesiyle tamamen subjektif olarak kulübümüze karşı keyfi uygulama yaptığını ortaya koyuyor, bu durumu spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.


Saygılarımızla,


Beşiktaş JK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder