Pages

5 Nisan 2011 Salı

ŞİMDİYE KALMAZDI


Beşiktaş'ın efsane kaptanı İbrahim Üzülmez'den olay yaratacak tespit.

“Yıldızlar takım oyununa sadık kalıp, sahada en az rakip kadar mücadele etse Beşiktaş ligin bitimine daha 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederdi.”

BEŞİKTAŞ’IN efsane kaptanı İbrahim Üzülmez VATAN’A olay yaratacak açıklamalar yaptı. Konu yelpazesi geniş sohbetten önce çıkan satır başları:

“BEŞİKTAŞ sezona başlarken Süper Lig’in üzerinde, Avrupa standartlarında bir takım kurdu. Türkiye’deki en iyi kadroya sahip olan kulüp Beşiktaş’tır ama başarılı olabilmek için en az rakip takımın ettiği mücadele kadar sizin de bireysel olarak mücadele etmeniz gerekiyor. İşte o zaman farkınız ortaya çıkar ve ayakta alkışlanırsınız. Sezon başındaki takviyeler ve devre arasında transfer edilen yıldızlarla bu takımın ligin bitimine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi gerekirdi.

‘AÇ OYUNCU LAZIM’

AMA bireysel yetenekler futbolunu takım oyununa dönüştüremedikleri için ve yabancı futbolculara Beşiktaş’ın koyduğu hedefler anlatılmadığından Beşiktaş bugün buralarda. Onların Beşiktaş’ın hedeflerini ciddiye almalarını sağlamak gerekiyordu. Ama görülüyor ki bunda başarısız olundu. Sakatlıkların arkasına sığınmak bir sebep olamaz. Bana göre aç, genç ve istikrarlı futbol oynayan isimlerin takıma kazandırılması gerekiyor. Bu tür futbolcularla başarı gelir.

HOCAYA DESTEK

BEŞİKTAŞ’IN yabancı hocaya ihtiyacı yok. Ne kadar ünlü ve başarılı hoca gelirse gelsin, Türkiye’deki oynanan futbolu, Süper Lig’i ve takımdaki oyuncuların potansiyelini görmesi çok zaman alıyor. Bu ülkenin Mustafa Denizli ve Fatih Terim gerçeği de var. Uluslararası düzeydeki başarılar hep yerli isimlerle geldi. Burada yönetime büyük iş düşüyor. Tayfur Hoca’yı desteklerlerse bu takım iyi yerlere gelir.”

‘Şampiyon son hafta belli olur’

“BENCE şampiyonluk yarışı son maça kadar devam edecek. Şu an en iddialı olan F.Bahçe ve Trabzon. Çünkü Bursa üst üste aldığı beraberliklerle zirveden koptu. Bu stresli dönem içerisinde kaliteli futbol oynayamasalar da bir şekilde sahadan puan ya da puanlarla ayrılmayı başarıyorlar.
Birbirleriyle omuz omuza son haftaya kadar yarışta çekişeceklerini düşünüyorum. Geçen sene olduğu gibi son düdük çalana kadar hiçbir takım kutlamalara başlayamaz.”

‘Her futbolcu SATILABiLiR’

“BİR futbolcunun talibi çıktığı zaman eğer maddi olarak da kulübe katkı sağlayacak ise ben hemen satılmasından yanayım. Çünkü biliyorum ki bir futbolcunun bireysel yetenekleri bir takımı tek başına şampiyon yapamaz. Başarı takım oyunuyla gelir.

YILDIZ diye tanımlanan bir ya da birkaç oyununun kulüpten gitmesi şampiyonluğun kaybedilmesine gerekçe olamaz. Her futbolcunun alıcısı çıktığında gönderilebilir. Bunun Avrupa’da birçok örneği vardır. Ronaldo gibi, Kaka gibi.. Yani satılmayacak futbolcu yoktur.”

- VATAN -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder