Pages

8 Nisan 2011 Cuma

KUPAYI ALIRSA KALACAK MI?


Tüm Beşiktaşlılar bu sorunun yanıtını arıyor... Başkan Yıldırım Demirören, “Hocamız kendi geleceğini kendisi çizecek” diyor, Havutçu her geçen gün oynattığı futbolla alkış topluyor.

Beşiktaş’ta Bernd Schuster’in istifasının ardından teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı merakla bekleniyordu. Takımı Tayfur Havutçu’ya emanet eden Siyah-Beyazlı yönetimin sezon sonuna kadar böyle bir tercih yaptığı konuşuluyordu. Ancak teknik direktörlük koltuğuna oturur-oturmaz fark yaratan Havutçu, ilk maçında Kayseri gibi güçlü bir ekibi 4-2’lik sonuçla geçmişti. Sivas deplasmanında 10 kişi kalınca mağlup olmaktan kurtulamayan Siyah-Beyazlılar ‘sezonun en önemli maçı’ olarak gösterilen Gaziantepspor mücadelesinden farklı zaferle ayrıldı. Her fırsatta, “Hocamız kendi geleceğini kendisi çizecek” diyen Yıldırım Demirören’in de tüm camia gibi Havutçu’ya bir şans vermeyi düşündüğü öğrenildi.



Düren sinyali verdi


Basın sözcüsü Mete Düren de, “Kupayı alırsak hocamızla yola devam ederiz. Neden başarılı bir teknik direktörün yerine hoca arayalım ki” diyerek, yönetimin tercihi hakkında sinyal vermiş oldu. Başkanlık döneminde en büyük başarıları yerli hocalarla yaşayan Yıldırım Demirören’in nasıl bir tercih yapacağı merakla bekleniyor.


Kupaya gerek yok!


Tayfur Havutçu kupayı alsa da, almasa da kalmalıdır. Tigana, Bosque, Schuster örnekleri ortadayken Mourinho gibi futbol oynamamış bir antrenörün başarısı deneyimli Türk gençlerine şans vermemizi gösteren güzel bir örnektir. Üst düzeyde futbol oynamış, dil bilen, Terim’den Denizli’ye Lucescu’dan Schuster’e pek çok teknik adamla çalışmış, adamlık kalitesi yüksek genç bir teknik adama destek verilmeyecek de, ne yapılacak? Kalmanın kriteri kupa olamaz... Tayfur Havutçu önümüzdeki sene bu takımın teknik direktörü olmalı. Yabancı teknik adamlara tanınan kredi, ona da tanınmalı.


Hakan Can


Kupa değil, ruhu getirmeli!


Tayfur Havutçu iyi kaptandı... Ancak büyük hocaydı diyebilmek için kulübedeki performansını görmek lazım. Ancak onun yönetimindeki Beşiktaş’ın kupayı alıp, almama durumu genç teknik adamın kariyeri açısından belirleyici bir unsur olmamalı... Havutçu’nun kazandıracağı şeyin kupadan çok Beşiktaş’ın kaybettiği takım ruhunu geri getirmesi olmalı. Kıstas alınması gereken unsur budur. Yönetim, samimi olarak hocasına inanıp, ona bu güveni hissettirirse başarılı olabilir. Ancak yabancı teknik direktör isimleri demoklesin kılıcı gibi başında
sallanırsa işi çok zor.

KAAN BORA -FANATİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder